AN URBAN FANTASY TRPG
panta_rhei.txt
– □ x

„Nikdo nevstoupí dvakrát do téže řeky, neb nejde o tutéž řeku a o téhož člověka.“

Aneb jak říkají zdejší – nikdo nevstoupí dvakrát do Kingsbridge. Alespoň ne s tímtéž pohledem.
REÁLIE
PRAVIDLA
REGISTRACE
POSTAVY
FÓRUM
CHAT
Panta Rhei

středa 13. července 2022

Linnhe Roux

Linnhe Roux
thatgirlwithcat
4. 9. 2001
kočkodlak
hodinářka
I was born with insatiable appetite for chaos
SCHOPNOSTI
schopnosti

Díky své rase již téměř dokonale zvládá přeměnu do své druhé podoby, ačkoli se s ní kolem jiných lidí příliš nechlubí. Lin bohužel patří k těm méně šťastným a tak, když se z ní stane kočkovitá šelma, naskytne se případným kolemjdoucím pohled na černou chundelatou Kočku domácí. I kvůli tomu preferuje při přeměně naprosté soukromí.
Jinak ovšem využívá mnohých jiných výhod své maličkosti téměř na denní bázi. I díky svému toulavému životu s nestabilním režimem ráda prozkoumává všemožná zákoutí města i jeho okolí. Zkrátka se snaží ze svých omezených schopností vytřískat co nejvíce. Konkrétněji řečeno se Linnhe spoléhá spíše na rychlost a pružnost, zatímco její síla více než trošku pokulhává. Zrovna toto pro ní dle jejího názoru žádná omezení nepřináší.

POVAHA
povaha

Rouxina osobnost je téměř dokonalým odrazem její druhé podoby, minimálně co se nějakých stereotypů týče. Stejně jako kočka, tak je i ona svou vlastní paní. Ráda drží kontrolu nad situací ve svých vlastních dlaních, což se samozřejmě ne vždy povede.
Naštěstí pro ni se za ty roky naučila umění přizpůsobivosti, takže jí nedělá problém v případě nouze improvizovat. A to že se případy nouze v jejím životě vyskytují zatraceně často. Už jen kvůli tomu, že troufalost by mohlo být její druhé jméno. A jak už to tak bývá, k troufalosti se často pojí potíže. Ty přicházejí k mladé ženě ještě častěji než nouzové situace. Ať už je na vinně její tvrdohlavost, touha všechno zjistit nebo sklony ke kleptomanství, život téhle zelenovlásky by mohl představovat jízdu na pěkně nebezpečné horské dráze.
Bohužel, jakmile se dostane do nějaké té prekérní situace, na slova se spoléhat také úplně nemůže. Zde se totiž její troufalost často mění na drzost a z jejích rtů tak plyne hořkost a sarkasmus.
Většinou se ohlíží jen na své vlastní zájmy, což ale neznamená, že by běžně vyhledávala samotu. Naopak. Linn se velmi ráda baví a to všemi možnými způsoby. Nemálo se stává, že se nechává unášet na vlně všemožného chaosu a tak, pokud někdo touží po nepředvídatelné společnosti, Linn se zdá být mezi nejvhodnějšími lidmi, za kterými zajít. Na druhou stranu se mladá kočkodlačice nedá už počítat mezi důvěryhodné a tak, pokud nějakou náhodou zjistí vaše tajemství, můžete si být jistí, že se na vás bude culit s pěkně záludným úsměvem.
I přes to všechno se Lin nedá považovat za vyloženě zlou osobu. Skrz tu lehce arogantní masku je vskutku vnímavou bytostí a pokud se najde někdo, na kom jí skutečně záleží, popřípadě jí jakkoli zaujme, přijdou na řadu její nemalé ochranitelské sklony. Co se jí také dá přičíst k dobru je její odvaha. No dobře, ve vší upřímnosti, často se jedná spíše o zbrklost spojenou s chtíčem všechno vědět. Tak či tak, Roux jen opravdu málokdy před něčím ustoupí a do všeho se vrhne po hlavě bez velkého váhání.

HISTORIE
historie

Linnhe se narodila jako čtvrté dítě Henryho a Avy Rouxových. Společně se svými třemi staršími vyrůstala v Lichfieldu a žila poměrně spokojený maloměstský život typické lidské dívky.
Po pár letech však zjistila, že ospalé malé město nebude nic pro ni. Už tehdy pro ni bylo slovo klid neznámým. Toužila po něčem větším. Snila o svobodě a pestrých možnostech života, které jí zkrátka rodné městečko nemohlo nabídnout. A tak, když se naskytla první příležitost, tak se jí okamžitě chytila. Ve svých patnácti letech se se svou nejstarší sestrou Lolou přestěhovala do Londýna.
Brzy si však uvědomila, že život v Londýně možná nabízel větší pestrost, ale zároveň byl o dost nákladnější. I kvůli tomu, aby společně se sestrou měly na nájem, začala chodit na brigádu do nočního baru. To by za normálních okolností bylo nepřípustné, ale vzhledem k tomu, že spolumajitelem baru byl Lolin starší přítel, tak se rozhodl mladičkou dívku neoficiálně zaměstnat.
Ačkoli Linnhe neobsluhovala návštěvníky, stejně pro ni byla práce po nocích více než náročná. To samotné jí ovšem zase tak nevadilo. Vlastně byla i docela ráda, že si mohla přivydělat pár peněz do kapsy. Velká negativní stránka věci na ní však číhala vždy po směně, když se nad ránem musela vrátit zpátky na byt, aby naspala své obvyklé čtyři hodiny než se vydá do školy.

Jednoho obzvlášť rušného večera po cestě domů narazila na podnapilého zákazníka, který si dívky všiml. Pak se všechno stalo hrozně rychle, tak rychle, že si z toho dívka pamatovala pouhé útržky. Pamatovala si, že jí onen muž přitáhl k sobě a když se snažila odejít, tak jí doslova pokousal. Nějakým zázrakem skrz zadní dveře pronikl rozruch, takže jí do pár sekund z té pekelné situace zachránil Lolin přítel, který opilce odehnal pryč.
Po tom incidentu s kousajícím týpkem dala Linnhe výpověď, ale její život se stejně stal takovým malým peklem na zemi. Nejdříve nechápala, co se s ní dělo. Ovšem po troše hledání na internetu a hysterickém smíchu jí to došlo. Ten parchant kousavec nebyl ledajakým člověkem. Dle všeho nebyl člověkem vůbec a Linn jím být už také neměla. Několikrát utekla z bytu s potřebou jen tak zmizet. Bylo to pro ní opravdu těžké období plné mizérie. Nakonec měla ale nejspíše něco jako štěstí. Při jedné z jejích toulek narazila na starého hodináře, který jí i přes její příšerný fyzický i psychický stav, konfrontoval. Ukázalo se, že ten stařík, hodinář, pochází z města Kingsbridge. Místa, kde by mohla zapadnout. A vzhledem k tomu, že zůstat v Londýně a pomalu tam umřít neznělo zrovna nejvíce lákavě, Linn odešla s ním.
Hodinář se stal jejím patronem a prakticky zelenovlásku naučil novému stylu života a poradil jí, jak se ve svém novém těle cítit komfortně. Na oplátku mu dívka dělala společnost a pomáhala mu v jeho obchodě jako asistentka, když měl zrovna on plné ruce práce. V současnosti je Linnhe pořád tak trochu vyvrhelem, ale rozhodně je na tom lépe než kdyby zůstala se svou sestrou v hlavním městě.

DODATKY
dodatky

- Bytostně nesnáší své jméno. Proto se všem představuje pouze jako Roux.

- Naopak si obzvláště potrpí na ředkvičky. Kdyby mohla, jedla by je neustále. Doma se dokonce stará o malou ředkvičkovou zahrádku.

- Linnhe má několik tetování. Valná většina z nich jsou zároveň čarodějnickými runami a krom jedné pocházejí z jejích teenagerských let. Napříklas, na každém prstu pravé ruky má runami načrtnutý jeden z elementů. Malíček jí tak zdobí runa znázorňující vzduch, prsteníček oheň, prostředníček voda a na ukazováčku má runu představující zemi.

FC - KAILEE MORGUE
gallery


Žádné komentáře:

Okomentovat