AN URBAN FANTASY TRPG
panta_rhei.txt
– □ x

„Nikdo nevstoupí dvakrát do téže řeky, neb nejde o tutéž řeku a o téhož člověka.“

Aneb jak říkají zdejší – nikdo nevstoupí dvakrát do Kingsbridge. Alespoň ne s tímtéž pohledem.
REÁLIE
PRAVIDLA
REGISTRACE
POSTAVY
FÓRUM
CHAT
Panta Rhei

úterý 5. července 2022

Pravidla

RULES
the
GAMEBOOK

Věříme, že zde vskutku není třeba zmiňovat všechny možné chybky a prohřešky, kterých se ve hře (a mimo ní) můžeme dopustit – zmínili jsme pouze to nejpodstatnější, což už většina z nás přeci jen zná, a z čehož vše ostatní jistě vyplývá. Dále si vyhrazujeme právo tuto stránku upravit dle potřeb komunity.


CHAT RULES
chat rules

•Respektujeme se navzájem•
•Své spory si řešíme v soukromých chatech•
•Neurážíme se, nenavážíme se jeden do druhého•
•Nepřenášíme spor postav mezi hráče•
•18+ obsah na vlastní nebezpečí, v chatu zakrýváme (kvůli přítomnosti mladších hráčů)•
•Respektujeme admin team•

GAME MISTAKES
mistakes

Mary/Gary Sue
Jde o bezchybnou postavu bez jakýchkoliv chyb, nepřemožitelná, nejlepší a nejkrásnější, na kterou byste zde narazili. Není třeba to zde nijak rozepisovat, každý z nás by měl vědět, o co jde.

Metagaming
Metagaming je v podstatě hraní za postavy druhých. Můžeme zde uvést boj, kde se metagaming často objevuje. Když někoho praštíte, okamžitě vám neodletí k zemi, to už je na hráči druhém, popřípadě na vyprávěči.

Porušování křišťálové stěny
Je obrazné pojmenování pro hranici mezi postavou a hráčem. To, co ví hráč, mnohdy neví postava. Prosíme, abyste tuto hranici respektovali. Dávejte si proto pozor na to, co vám řekla postava druhého hráče v příběhu a co jste si přečetli v registraci.

Zabíjení postav
Zabíjení či těžká poranění cizích postav bez domluvy je zde zakázáno.

POSTS
posts

Nemáme zde žádné dané pravidlo pro psaní příspěvků. Můžete je psát v emote, či ve formě příběhu v jakékoliv osobě (a nejlépe minulého, nebo přítomného času). Také zde není žádný limit pro počet slov a znaků. Jenom prosíme, abyste se minimálně snažili rozepsat do několika vět tak, aby se na ně dalo reagovat. Je možné, že si na příspěvky počkáte, mějte tedy prosím strpění - v případě nouze si kdykoliv můžete založit soukromou hru.

Co jsou to tedy ty soukromé hry, a především jaká jsou jejich pravidla?
Soukromé hry jsou velmi podobné konceptu, jakým zde hrajeme obvykle – jistě jste si všimli, že tu nemáme tunu místností s místy, ale každý si zakládá hru dle toho, kde a s kým chce hrát. To je především z toho důvodu, abychom se vyhnuli zbytečným místnostem, kde nikdo nebude hrát a naopak, kde bude her příliš – takto si můžete pěkně vyhledat své staré hry, pročíst a pokochat se, případně za pár let zavrtět hlavou. Ačkoli se jedná o jakousi separaci od volného „připojte se, kdo můžete,“ které už nějakou dobu není v trpg světě příliš vítané, stále se hra odehrává přesně na místě, které jste zvolili a v herním čase (jež jaksi odpovídá reálnému, tedy tak nějak zhruba,) a je velmi ovlivněn osudem. Je to takový hlavní děj postav, jejich nejdůležitější linka – ale i mimo to něco zažívají, či zažily. Právě od toho tu jsou soukromé hry, zde si můžete určit místo (i mimo Kingsbridge) a čas, pokud se rozhodnete zabřednout do minulosti a vytvořit tím jakýsi flashback, prosím, jestli se rozhodnete zůstat v přítomnosti, také v pořádku. Jen prosím ještě nezabíhejte do budoucnosti – cesty osudu jsou nevyzpytatelné a nikdy nevíte, co vám postaví do cesty. Jinak zde platí stejná pravidla, co pro hru, tedy s tím, že můžete mít soukromých her více (pokud je utáhnete,) zatímco v hlavní hře může být postava přítomna jen jednou. A jak tedy na to? Stačí založit téma v kategorii soukromých her se jmény postav, můžete hodit do příspěvku obrázky místa, nějaký popis, či rovnou jen váš vlastní post, je to už čistě na vás. Pokud potom budete chtít nějaký zásah osudu do hry pro zpestření, nebojte se dát vědět adminům (to platí i pro hlavní hru.)

Žádné komentáře:

Okomentovat