AN URBAN FANTASY TRPG
panta_rhei.txt
– □ x

„Nikdo nevstoupí dvakrát do téže řeky, neb nejde o tutéž řeku a o téhož člověka.“

Aneb jak říkají zdejší – nikdo nevstoupí dvakrát do Kingsbridge. Alespoň ne s tímtéž pohledem.
REÁLIE
PRAVIDLA
REGISTRACE
POSTAVY
FÓRUM
CHAT
Panta Rhei

neděle 3. července 2022

The Charmed

CHARMED
the
CHARMED

Velmi záhadná dvojice, protějšky, z nichž jeden přináší ochranu a druhý štěstí, a přestože jsou oba ve své podstatě dobří, více odlišní už by být nemohli. Jejich původ je nejasný, stejně jako u zbytku druhů má spoustu vyložení. Jsou to stvoření nelehce zaměnitelná, a věřte, ač mají dobrá srdce, nestavte se jim do cesty.
Co v tomto případě mají společného, je jejich vznik - obdobně jako kitsune, i tyto druhy vznikají zděděním ducha. Zpravidla bývá z otce na syna a z matky na dceru, avšak ve vzácných případech může ducha Neko a Fu získat i osoba, kterou si jeden z duchů právě vybral.
Neko i Fu psi jsou, podobně jako lidé, zcela smrtelní a zranitelní. Sic mají o něco větší odolnost, ovšem i ta někde končí. Stejně tak jako obyčejní lidé vypadají, pouhou rozdílností je schopnost proměnit se v kočku – u neko, nebo psa – u fu psů (ačkoli toto podání psa ani zdaleka není nějaký štaflík, nýbrž cosi připomínajícího křížence psa a lva.) V průměru se dožijí jen o pár let více než lidé a zraní je stejné věci, budou krvácet a rána se jim hned nezahojí, ač bude potřeba trochu ostřejší čepele, aby se řízli. Poté je zde titan, na který jsou také velmi hákliví a je pro ně mnohem nebezpečnější, než třeba stříbro či měď. Jejich život probíhá obdobně jako u mágů, duchové jejich stárnutí dokáží na několik desítek let zpomalit, poté však stárnou jako obvyklý člověk a podobně i umírají. Je u nich dále nemožné, aby byli proměněni v jinou rasu – pokud duch Fu, nebo Neko posedne daného člověka, ztrácí tím nadobro dar a zároveň získává ochranu daného ducha. Nemohou být přeměněni na lykantropy či upíry a jejich krev je pro ně zcela toxická. Totéž platí i naopak, duchové upíry či lykantropy neposednou, to pouze darované lidi, kteří nejsou lovci.

NEKO
bakeneko

Původ sahá do Japonska kde věřili, že jim nosí štěstí – a opravdu je tomu tak, hlavní schopností, která je tedy spíše jejich charakteristikou, je harmonie a štěstí, jež přináší se svou přítomností a nákloností. Bývají to bytosti jemné a elegantní, s velkou trpělivostí, a není lehké je rozhodit. Jako mladší mohou být i hravé, oplývají veselostí a dobrou náladou, kterou přináší všude, kam jdou – spolu se štěstím. Říká se, že tam, kde je Neko, je i dobrá úroda. Štěstí vám však může také vdechnout, pokud si vás oblíbí, nebo jim zachráníte život. Není to však to jediné z jejich schopností. Jsou úzce spjati s přírodou a po celý život se učí ovládání zemního elementu.

Schopnosti Element země, štěstí, odolnost, bystřejší smysly, přeměna v kočku
Slabiny Lovci, titan
Životnost 110-130 let


FU PSI
fu psi

Tato stvoření jsou naopak původem z Číny, jinak je nazýváme ochranní lvi, ale každý si to vykládá jinak. Co je však pravdou, jejich život je zasvěcen ochraně. Bývají velmi teritoriální a opatrní, disciplinovaní a přesní. Nemáte se čeho bát, pokud jim nezkřížíte cestu a neohrozíte to, co mají ochraňovat. Pro každého je to něco jiného, často jde o člověka, Fu psi se dostávají na pozice osobních strážců a bodyguardů, ve světě kouzel je to třeba. Pokud ztratí toho, koho mají ochraňovat, celý jejich systém se jaksi zhroutí – jsou velmi labilní a výbušní a pokud už nemají co chránit, často to z nich zkrátka vše jde ven. Vybuchnou jako sopka a od toho momentu se stávají skutečně nebezpečnými. Jen málo kdo je dokáže uklidnit. Jejich povaha dokonale sedí k elementu, který se učí po svůj život ovládat – oheň. Je vřelý a příjemný, může být užitečný, ovšem pokud nad ním ztratíme kontrolu, je smrtelný.
Jejich hlavní schopností je mimoto proměna v cosi vzdáleně připomínajícího křížence lva a psa, v tomto případě jsou patrné rysy plemene Akita, v kohoutku dosahují výšky necelého metru a jejich zbarvení se pohybuje od hnědé po oranžovou či až červenou. Své magické schopnosti mohou v této formě omezeně využívat, nejčastěji tím, že své tělo pokryjí ohněm.

Schopnosti Element ohně, odolnost, bystřejší smysly, síla, magická přeměna
Slabiny Lovci, titan
Životnost 100-120 let


Žádné komentáře:

Okomentovat